Symbivit Zelenina

Neohodnoceno

Mykorhiza umožňuje lepší a dlouhodobý příjem vody a živin (zejména fosforu a draslíku) a jejich efektivnější dodání rostlinám především v období zrání plodů.


  • Zvolte variantu (>5 ks) Skladem (1 ks) Skladem (1 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 29.4.2025 29.4.2025 29.4.2025
150 Kč 335 Kč 1 180 Kč od 150 Kč
  • Varianta
Kategorie: Výživa rostlin
Mykorhiza ke kořenům:
 

Účinek SYMBIVIT ZELENINA

  • zvýšený obsah látek s antioxidačním účinkem
  • zlepšení výživy, růstu a zdravotního stavu zeleniny
  • vyšší výnosnost a odolnost
  • lepší chuťové vlastnosti
  • zcela přírodní pěstování zeleniny
  • výrazně snížená potřeba zálivky a hnojení
  • vhodný pro ekologické pěstování 

Složení

Přírodní jílové nosiče, 5 druhů mykorhizních hub, přírodní složky podporující mykorhizu (přírodní humáty, výtažky z mořských řas, mleté horniny).

 

Aplikace a dávkování

Přípravek musí přijít do kontaktu s kořeny rostlin. Dávkujte 15 g (1 polévkovou lžíci, tj. 20 ml) na rostlinu na každý 1 litr objemu kořenového balu/květináče. Přípravek nasypte na dno výsadbové jamky, zapravte do substrátu a vysaďte rostlinu. Ošetření vzrostlých rostlin se provádí vyhloubením 2-4 děr okolo rostliny, do kterých se aplikuje 30 až 45 g přípravku na rostlinu. Přípravek je možné aplikovat plošně ve vrstvě cca 3 cm pod semena před samotným výsevem (150 g/m²). Nejprve aplikujte přípravek, poté překryjte plochu vrstvou zeminy a vysejte semena. Přípravek se může smíchat se substrátem v poměru 1,5:100. Není možné rostlinu předávkovat - vyšší dávka zajistí lepší rozvoj mykorhizy. 

Vhodný pro

  • rajčata, papriky a ostatní plodovou zeleninu (okurky, dýně, melouny, lilky, mochyně)
  • ­přípravek může být použit i pro fazole, hrách, veškeré cibuloviny, ovocné keře a stromy
  • ­vhodný do volné půdy, skleníků i fóliovníků
  • vhodný pro ekologické pěstování 

Nevhodný pro

Tento přípravek není určen pro rostliny z čeledi brukvovitých (brokolice, květák, zelí, kapusta, kedlubny, ředkev, řeřicha, křen, atd.), merlíkovitých (řepa, špenát, atd.).