Recept na dokonalý domácí kečup

Domácí kečup

 

Tento dokonalý domácí kečup si zamilujete! Není náročný na přípravu – když pominu pasírování. Pokud máte doma pasírovačku, bude hotový raz dva.

 

Na cca 700 ml kečupu potřebujete:

1,5 kg rajčat

2 červené papriky

4 stroužky česneku

100 g cukru krystal

50 ml octa

1 lžíce soli

1 lžíce mleté papriky

7 kuliček nového koření

10 kuliček pepře

3-4 bobkové listy

10 hřebíčků

Pro lepší chuť:

2 střední cibule

1 jablko

1 lžička mleté skořice

 

Postup:

Rajčata, papriky, česnek, cibuli a jablko nakrájejte. Nedělejte si starost s malými kousky, stejně se vše rozvaří. Dejte na plech a přidejte zbytek surovin. Lehce promíchejte.

Dejte péct na 220 °C a 70 minut. V průběhu pečení můžete jednou promíchat.

Po vytáhnutí z trouby směs přendejte do mísy nějakou děravou naběračkou. Hlavně rajčata pustí hodně vody a kečup by byl hodně řídký.

Ještě horké propasírujte přes síto.

Přelijte do dobře vyčištěných sklenic a zavařte na 85 °C a 25 minut.

Na videorecept se můžete podívat na mém Instagramu.

 

Štítky na zavařeniny

Na zavařeninách budou krásně vypadat štítky, které vlastnoručně popíšete.

 

podívejte se na další články

Mátový sirup Dva recepty na domácí mátový sirup
Jedlá soda v zahradě S jedlou sodou budete mít zdravou a krásnou zahradu