Tento dokonalý domácí kečup si zamilujete! Není náročný na přípravu – když pominu pasírování. Pokud máte doma pasírovačku, bude hotový raz dva.
Na cca 700 ml kečupu potřebujete:
1,5 kg rajčat
2 červené papriky
4 stroužky česneku
100 g cukru krystal
50 ml octa
1 lžíce soli
1 lžíce mleté papriky
7 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
3-4 bobkové listy
10 hřebíčků
Pro lepší chuť:
2 střední cibule
1 jablko
1 lžička mleté skořice
Postup:
Rajčata, papriky, česnek, cibuli a jablko nakrájejte. Nedělejte si starost s malými kousky, stejně se vše rozvaří. Dejte na plech a přidejte zbytek surovin. Lehce promíchejte.
Dejte péct na 220 °C a 70 minut. V průběhu pečení můžete jednou promíchat.
Po vytáhnutí z trouby směs přendejte do mísy nějakou děravou naběračkou. Hlavně rajčata pustí hodně vody a kečup by byl hodně řídký.
Ještě horké propasírujte přes síto.
Přelijte do dobře vyčištěných sklenic a zavařte na 85 °C a 25 minut.
Na videorecept se můžete podívat na mém Instagramu.
Na zavařeninách budou krásně vypadat štítky, které vlastnoručně popíšete.
podívejte se na další články
![]() |
Dva recepty na domácí mátový sirup | |
![]() |
S jedlou sodou budete mít zdravou a krásnou zahradu |